Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen

Bij onze test hebben wij alle mogelijkheden bestudeerd.

Deze routers hebben onze specialisten, experts en kenners zorgvuldig onderzocht.

Aan de hand van onze kennis en ervaringen zijn wij uiteindelijk bij de bovenstaande 10 beste routers uitgekomen.

Wij verkopen de routers niet zelf. Je kunt de router die je wilt aankopen via de button onder de beschrijving. Zodoende ga je naar de webshop die het verkoopt.

De beste router koop je direct via één van de buttons in dit artikel. Je bent daarbij ook direct van een interessante prijs verzekerd.

De Netgear Nighthawk RAXE500 Router is de router die best getest is in onze routers vergelijking. 

Alle 10 routers uit onze lijst zijn goede routers. Dus welke router je ook kiest, je zal een goede keuze maken.

Conclusie best geteste routers

Het is duidelijk geworden dat er veel verschillende routers zijn, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Er is gezorgd dat je voor alle informatie over de routers die wij hebben geselecteerd op de hoogte bent! Als je twijfelt over welk router het beste voor jou is, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij elke vraag. Dus aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie en ondersteuning.

Ons laatste woord over routers

Wij hopen dat we je goed hebben kunnen informeren door ons onderzoek naar de top 10 beste routers.

De afgelopen jaren hebben wij vele onderzoeken uitgevoerd en hebben zodoende kennis opgebouwd om deze website te kunnen starten. Zo hopen we jou van een goed mogelijk advies te kunnen voorzien. We willen het jou zo gemakkelijk mogelijk maken door de beste reviews en top 10 routers voor je te plaatsen en te vergelijken. Zo hoef jij niet uren lang te surfen en te zoeken naar informatie.

De resultaten zijn met zorg op onze website geplaatst en alle reviews zijn door ons bekeken, zodat jij de beste keuze kunt gaan maken.

Disclaimer: Wij verkopen geen routers, maar verwijzen naar de goedkoopste webshops om deze aan te schaffen. Mocht er een mankement zijn aan je gekocht router, neem dan contact op met de verkoper.

  1. Laptops
  2. router

Top 10 beste routers van 2024

Laatst bijgewerkt: 28 feb. 2024

Word je benieuwd welke routers de top 10 halen? Dan is deze blog precies wat je zoekt! Met behulp van onze jarenlange ervaring delen we met jou onze bevindingen over verschillende routers en geven je een top 10. Klaar om te zien wat er te kiezen is? Laten we beginnen.

Benieuwd naar onze routers reviews en routers die we hebben samengesteld na het doen van een uitgebreide routers test.

Top 10 routers | Beste router

De top 10 routers zijn zorgvuldig geselecteerd door onze kenners uit gereviewde routers. Alleen de beste routers zoals uitgewezen door consumentenreviews hebben de eerste schifting overleefd, waarna onze kenners de top 10 hebben bepaald. Hierdoor bestaat de top 10 uit routers die zowel door consumenten hoog gewaardeerd worden als door kenners als beste zijn verkozen. Bekijk ze hieronder.

1. Netgear Nighthawk RAXE500 Router

5/5

De Netgear Nighthawk RAXE500 is een router met tri-band WiFi 6E-technologie. Met deze router profiteer je van een verbeterde prestatie met ultrasnelle snelheden voor gemakkelijk en vloeiend streamen van films, games en voor videoconferenties. De router biedt een gecombineerde snelheid tot 10,8 Gbps, waardoor je je eenvoudig verbonden voelt met maximaal 60 apparaten. De 1,8 GHz quad-core processor biedt een krachtige prestatie voor een betrouwbare verbinding en een lage latentie. Met de Netgear Nighthawk RAXE500 router kan je een oppervlakte van 175 m2 bedekken met snelle en betrouwbare verbindingen. De router is speciaal ontworpen om je een optimale prestatie te bieden met ondersteuning voor meerdere apparaten tegelijkertijd. Daarnaast biedt de router ook ondersteuning voor WPA3-beveiliging, waardoor je verbonden apparaten optimaal beveiligd zijn tegen cyberaanvallen.

Op nummer 1 en dit product is niet te missen. Bekijk hier de beste reviews met deze leuke binnenkomer! 

2. AVM FRITZ!Box WLAN 4060 Router

5/5

De AVM FRITZ!Box 4060 is de perfecte router voor middelgrote huizen. Met Wi-Fi 6 (AX) profiteer je van een stabielere verbinding met minder energieverbruik, zelfs met veel apparaten die gelijktijdig gebruikt worden. De router is ook geschikt voor drukke gezinnen, door de Simultaneous Tri-Band technologie. Je hebt een 2.4 GHz frequentie en twee 5 GHz bands (ieder 2400 Mbps) die niet in elkaars weg zitten, waardoor je een breder netwerk creëert. De AVM FRITZ!Box 4060 heeft een intuïtief bedieningsmenu waarmee je de router kunt instellen en beheren. Het is eenvoudig om guest netwerken te creëren, draadloze apparaten te beheren en een ouderlijk toezicht te instellen. Ook kun je verschillende netwerken voor bepaalde apparaten of gebruikers aanmaken, zodat je beter je netwerk kunt beheren. Met deze router kun je ook veilig verbinding maken met externe apparaten, zoals een printer of een NAS-systeem. Je kunt het netwerk ook uitbreiden met Wi-Fi repeaters, zodat je een betere dekking en betere prestaties hebt.

Een kwaliteitsproduct! Een topper en volgens specialisten de moeite waard om aan te schaffen. De reviews verklaren het.  

3. TP-Link Archer C50 Router 1200 Mbps.

5/5

De TP-Link Archer C50 router adviseren wij voor kleine woningen met een maximale downloadsnelheid van 1200 Mbps. De router heeft een Simultaneous Dual-Band netwerk waarmee je verschillende apparaten over de wifi-banden verdeeld, zodat de meest intensieve netwerktaken op de snellere 5 GHz wifi-band worden geplaatst. Daarnaast heeft deze router ouderlijke controle waarmee je instelt welke sites je kinderen wel- en niet kunnen bezoeken. Verder is de router gemakkelijk te configureren via de Tether app die te installeren is op Android en iOS. Je maakt met de TP-Link Archer C50 router meteen gebruik van de nieuwste technologieën, waaronder 802.11ac en 3 afzonderlijke externe antennes. Hierdoor wordt het bereik enorm vergroot, waardoor je ook in de grootste woningen gemakkelijk een stabiel netwerk kunt opzetten. Bovendien heeft de router een snelle gigabit LAN-poort, waardoor je gemakkelijk een netwerkverbinding kunt opzetten met hoge snelheid. Daarnaast is deze router voorzien van een USB-poort, waarmee je gemakkelijk een extern opslagapparaat kunt aansluiten, perfect voor het delen van bestanden en het streamen van media.

Bekijk hier het best geteste product volgens kenners, specialisten en deskundigen op nummer 3. 

4. TP-Link Archer AX10 Wi-Fi 6 Router.

5/5

Met deze router kun je ook eenvoudig een gastnetwerk maken. Deze optie is handig als je bezoekers, vrienden of familie bij je thuis verwelkomt. Het gastnetwerk is beveiligd en je kunt het ook eenvoudig aanpassen aan je behoeften. Ook kun je met de TP-Link Archer AX10 router een ouderlijk toezicht instellen. Zo kun je bepalen welke websites je kinderen kunnen bezoeken en hoeveel tijd ze op het netwerk mogen doorbrengen. De TP-Link Archer AX10 is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Home. Dit maakt het mogelijk om de router te bedienen met je stem. Met de app "Tether" kun je ook op afstand je netwerk beheren en je apparaten beheren. Met deze app kun je ook eenvoudig de instellingen aanpassen en de prestaties van je netwerk bekijken.

Een leuk en kwalitatief mooi item. Terecht op nummer 4. Experts zijn het er mee eens; top artikel met mooie reviews. 

5. ZyXEL NBG-418NV2 Router N300.

5/5

De ZyXEL NBG-418NV2 Router N300 biedt snel en stabiel draadloos internet voor in huis. Met een maximale snelheid van 300 Mbps en twee omni 5 dBi antennes, ben je verzekerd van een groot bereik en een betrouwbare verbinding. De router is ook milieuvriendelijk. Hij bespaart energie en biedt eenvoudige WiFi beveiliging met 64/128 bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK coderingen. Ook is de router compatibel met IPv6, waardoor je gemakkelijk online kunt upgraden naar de meest recente versie. Geniet van een hoogwaardig wifi netwerk, waar je ook bent in huis.

Een gouden artikel met goede reviews. Op nummer 5. Bekijk hier de details over dit best geteste product. 

6. ASUS TUF Gaming AX3000 Gaming Router Extendable 3000 Mbps.

5/5

De ASUS-AX3000 TUF Gaming Router is uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie, zodat je een betere prestatie krijgt met meer bandbreedte en een hogere doorvoersnelheid. Het biedt een uitgebreide dekking met drie externe antennes die een verdubbeling van de netwerkcapaciteit bieden. De router is ook voorzien van geavanceerde technologieën zoals MU-MIMO voor lag-vrije gaming en link aggregation voor een betere prestatie. Bovendien kun je de AX3000 uitbreiden met twee extra 5GHz-banden voor een totaal van 3000 Mbps. Met ASUS-AX3000 TUF Gaming Router kun je ook genieten van een snellere internetervaring. Het is voorzien van WTFast GPN, dat een privé-kanaal creëert voor een betere prestatie in games zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge ping-tijden of lag. Het biedt ook Game Accelerator-technologie die de prestaties van games verbetert door verkeer te prioriteiten. Bovendien is de ASUS-AX3000 TUF Gaming Router compatibel met Alexa en IFTTT, waardoor je het met je stem kunt bedienen of automatische taken kunt instellen.

Volgens experts een top item. Volgens ons onderzoek op nummer 6 in de top 10 lijst. Zie de reviews voor meer informatie. 

7. TP-LINK TL-WR841N Wireless Router.

5/5

De TP-Link TL-WR841N is een draadloze router die uw huis of kantoor werkomgeving verbindt met het internet. Het is een betrouwbare en betaalbare router die uw netwerk een solide basis geeft. Met gebruiksvriendelijke zelfinstallerende software en een intuïtieve webinterface is het makkelijk te installeren en te configureren. De router biedt een betrouwbare draadloze verbinding met een maximale snelheid van 300 Mbps. Deze router is uitgerust met een aantal geavanceerde functies, zoals IP QoS, om het verkeer te beheren, een firewall en WEP/WPA/WPA2-encryptie. Bovendien heeft de router twee externe antennes, waardoor u een groter bereik krijgt. De router is compatibel met alle gangbare apparaten, zoals notebooks, tablets, smartphones en draadloze printers. Verder heeft de router ook een USB-poort, waarmee u gemakkelijk een netwerkschijf of een printer kan aansluiten. De TP-Link TL-WR841N is een betrouwbare, krachtige en betaalbare router voor uw thuis of kantoor.

Een degelijk product. Zorgt voor gegarandeerde kwaliteit. Specialisten zeggen dat aan de hand van vergelijkingen en top reviews. Volgens ons onderzoek op nummer 7. 

8. TP-Link Archer AX55 Router AX3000 Dual-band WiFi 6.

5/5

De TP-Link Archer AX55 router AX3000 dual-band WiFi 6 biedt een snelle, betrouwbare draadloze verbinding voor je hele huis. Met deze dual-band router kun je genieten van een betrouwbaar WiFi-bereik, zelfs als je meerdere apparaten tegelijk gebruikt. De router beschikt over een krachtige processor en 8 antennes die de kracht van je draadloze verbinding versterken. Met de Archer AX55 router kun je van de vele voordelen van Wi-Fi 6 genieten, waaronder een verhoogde bandbreedte van maximaal 2,4 Gbps, een betere netwerkcapaciteit en een verlaagde latentie. Omdat het een dual-band router is, kun je tegelijkertijd op de 5 GHz- en 2,4 GHz-netwerken verbinding maken. Daarnaast heeft de router ook geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals een dubbele firewall en WPA3-encryptie. De router is ook eenvoudig te installeren en te gebruiken dankzij de intuïtieve TP-Link Tether-app.

Een van mijn persoonlijke voorkeuren. Dit product doet het altijd goed. Check dit product op nummer 8 binnengekomen. 

9. TP-Link Archer AX23 Router Wifi 6 5G.

5/5

De TP-Link Archer AX23 router is een krachtige router die voorzien is van de nieuwste technologie. Met de 2.4 GHz en 5 GHz frequenties ben je verzekerd van een stabiel en snel netwerk. Bovendien is de router voorzien van Wi-Fi 6 (AX) waardoor je kunt genieten van een optimale prestatie. Met deze router kun je gemakkelijk en snel meerdere apparaten verbinden, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens waar veel apparaten gebruikt worden. Je kunt de TP-Link Archer AX23 router gemakkelijk en snel configureren met de bijbehorende app. De app is compatibel met iOS en Android, waardoor je binnen enkele minuten klaar bent om te gaan browsen. Bovendien kun je met de app je netwerk monitoren en beheren, zodat je altijd zeker bent van een stabiele verbinding. Met deze router ben je verzekerd van een veilig, snel en stabiel netwerk voor je thuis.

Een favoriet. Dit best geteste artikel leeft binnen ons team en willen we je niet onthouden. Bekijk de reviews waarom deze op nummer 9 staat in ons onderzoek. 

10. TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router 300 Mbps.

5/5

De TP-Link TL-MR6400 V4 4G Router 300 Mbps is een krachtige router die uw mobiele apparaten voorziet van een stabiele internetverbinding. De router is voorzien van externe antennes die een betere wifi-ontvangst garanderen, waardoor je je apparaten kunt verbinden met een hogere snelheid. Daarnaast kan de router gebruikt worden om ook 4G-netwerken te ontvangen. Met de nieuwste versie, de V4, worden de externe antennes gebruikt om het wifi-signaal te verzenden. Bij de V3-versie werden de antennes nog gebruikt om het mobiele signaal (4G) te ontvangen. Met deze router krijg je dus een betere verbinding én een hogere snelheid, waardoor je allerlei online activiteiten kunt uitvoeren, waaronder streaming en online gaming. De MR6400 V4 biedt een draadloze snelheid van 300 Mbps, waardoor je meerdere apparaten op hetzelfde netwerk kunt aansluiten. De router is ook voorzien van een WPS-knop, waarmee je je apparaat gemakkelijk en snel koppelt. Bovendien heeft de router een simkaartslot, waar je een externe simkaart in kunt stoppen als je een mobiele verbinding wenst.

Volgens specialisten, experts en kenners een mooi product. Een waardig product en volgens kenners hoort deze in onze top 10. Zie de reviews voor de bevestiging. 

routers vergelijking opgesteld door:

Hanna Koops

Hi there, en welkom op mijn blog! Ik ben Hanna, een enorme liefhebber van de hipste producten en bedreven schrijver over het ontdekken van nieuwe actuele topics over diverse producten.

Elke dag kruip ik met plezier achter mijn laptop om te gaan schrijven over hot items, trendy onderwerpen, actuele ontwikkelingen in de markt en wat nou op dit ogenblik de best geteste artikelen zijn. Ik zoek alles tot in detail uit. Elke dag wil ik mijn volgers inzichten geven van transparante en waardevolle details voor alles wat betrekking heeft met routers.

Gepubliceerd op: 15 feb. 2023